به گزارش سرویس اجتماعی قرچک آنلاین; به نقل از خمین نیوز شهرستان خمین از جمله مناطقی است که برخی از کشاورزان آن به باغداری مشغول هستند و تولیداتشان را روانه بازار میکنند.
سختیهای باغداری هنگام برداشت شیرین می شود
مرادی یکی از باغداران روستای خانآباد از توابع شهرستان خمین به خبرنگار خمین نیوز گفت: حدود چهار هزار متر از زمینهایم، به کشت درختان سیب اختصاص دارد.
وی افزود: از اوایل بهار تا موقع برداشت شروع به آماده کردن زمین و همچنین هرس درختان میکنیم، که با توجه به نوع سیب برداشت از شهریورماه شروع میشود و تا اواخر مهرماه ادامه دارد.
مرادی ادامه داد: در طول این چندماه نیز مراقبت از درختان، استفاده از کودهای شیمایی، سمپاشی، از جمله اقداماتی است که انجام میدهیم تا بتوانیم تولیدات خوبی داشته باشیم.
این باغدارخمینی گفت: با وجود تمام مشکلات و زحماتی که این کار دارد، در موقع برداشت تلخیها به کاممان شیرین میشود.
نبود سردخانه، مهمترین مشکل باغداران خمین
مرادی ادامه داد: مهمترین مشکلی که باغداران سیب با آن روبرو هستند، نبود سردخانه در شهرستان است که باعث شده تا بار خود را برای نگهداری به سردخانههای شهرهای اطراف ببریم که موجب بالا رفتن هزینه های ما می شود در غیر این صورت باید محصول را با قیمت بسیار نازل روانه بازار کنیم.
وی افزود: الان سیب را در نهایت ۱۵۰۰ تومان از ما خریداری میکنند اما در بازار کمتر از ۳۰۰۰ تومان به به فروش نمی رسد.
برداشت بیش از ۱۵ تن سیب از یک باغ در روستای خان آباد
قاسمی یکی دیگر از باغداران روستای خانآباد گفت: ۷ سال است که این درختان را کاشتهام که هر سال با رسیدگی بیشتر، سیب با کیفیتتر و بیشتری را روانه بازار میکنم.
وی گفت: در طول دوره برداشت حدود ۶۰ الی ۷۰ کارگر مشغول به کار میشوند و در طی مدت نگهداری از درختان نیز، سه الی چهار نفر مشغول به باغداری هستند.
قاسمی ادامه داد: سال گذشته از این باغ حدود ۱۱ تن سیب برداشت کردهام، که امسال این میزان افزایش و به حدود ۱۵ تن رسیده است.
شیرینی برداشت محصول را به کاممان تلخ میکنند
این باغدار خمینی نیز از مشکلات گفت: چندین سال زحمت میکشیم و چنین باغهایی با محصول مرغوب، به عمل میآوریم اما موقع برداشت، شیرینی برداشت را به کاممان تلخ میکنند.
قاسمی بیان کرد: سیب و یا دیگر محصولات از باغدار به قیمت پایینی خریداری میشود اما در بازار قیمت چند برابر میشود که در این میان دلالان سود میبرند و قیمت را تعیین میکنند.
وی گفت: دولت حمایتی نمیکند و برای حل این مشکلات چارهای نمیاندیشد که هرساله مجبوریم با این مشکلات دست و پنجه نرم کنیم.
افزایش ۲۰ درصدی محصول و پیشبینی برداشت شش هزار تن سیب از باغات خمین
احمدرضا جعفری مدیر جهاد کشاورزی خمین در این باره گفت: سطح زیر کشت باغات سیب در خمین ۳۶۰ هکتار است که ۳۳۰ هکتار آن، بارور است.
وی اظهار کرد: ۱۵۰۰ نفر در شهرستان خمین به باغداری مشغول هستند که از این تعداد ۹۰۰ نفر در کشت و تولید سیب درختی فعالیت دارند.
جعفری ادامه داد: میانگین تولید سیب در هر هکتار ۳۰ تن است که این مقدار در حداکثر برداشت، به ۶۰ تن هم میرسد که با این وجود پیش بینی میشود، امسال از باغات سیب خمین شش هزار تن محصول برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش تولید داریم.
وی در ادامه به مشکلات باغداران شهرستان اشاره و بیان کرد: کاهش قیمت در زمان برداشت محصول، از مشکلاتی است که هر ساله با شروع فصل برداشت، باغداران با آن روبرو هستند.
دولت برای احداث سردخانه تسهیلات ارائه می دهد
جعفری تصریح کرد: نبود سردخانه برای انبار کردن محصولات باغی از جمله مشکلات اصلی این تولید کنندگان است که البته این مشکل با هماهنگی با شهرهای اطراف تا حدودی رفع شده است، اما این شهرستان با وجود حجم بالای محصولات باغی، نیازمند سردخانه است.
مدیر جهاد کشاورزی خمین افزود: چنانچه افرادی در این زمینه سرمایهگذاری کنند، دولت میتواند تسهیلات خوبی پرداخت کند.
انتهای پیام/س
ثبت دیدگاه