به گزارش سرویس مقالات اجتماعی قرچک آنلاین; اگر شخصیت انسان را بنایی در نظربگیریم باید پذیرفت که اسکلت فلزی آن در دوران کودکی تعیین می شود و آنچه بعدها بدان افزوده می شود حول محور این اسکلت فلزی ستونهای اصلی شکل می گیرد.
کودکان گلهای باغ وجودند و والدین باغبانان آنها، بنابراین سلامت گلها در گرو بیداری باغبانان می باشد. امروزه استفاده و کاربرد اینترنت بویژه در میان قشرکودک ونوجوان بطور وسیعی گسترش یافته است.
شکی نیست که اینترنت جریان دسترسی به اطلاعات را متحول ساخته است. گرچه اطلاعات لازمه رشد و توسعه و پیشرفت هر فرد وهر اجتماعی است، اما صرف دسترسی به اطلاعات هدف نیست بلکه یافتن اطلاعات وسیله ای است که باید در اختیار هدفی مشخص و ارزشمند قرار گیرد.
اینترنت را میتوان به دریایی تشبیه کرد که هر غواص و جستجوگری باید بداند در آن بدنبال چیست، و گرنه سرگردان از اینسوی به آنسوی رفته و با تمام شدن هوای تنفسی دچار خفگی و مرگ میشود. ضمن آنکه در این دریا انواع جانوران خطرناک در کنار زیبایی های خیره کننده آن وجود دارند که ناگاه به انسان حمله ورشده و باعث خاتمه حیات فکری او می شوند. غواصی در این دریای بی انتها نیازمند آموزش و به همراه داستن تجهیزات است.
نکته اساسی اینست که گرچه اطلاعات یک حق ویک ضرورت است، اما باید این حق را به درستی تعریف کرده حدود آن را شناخت و برای رسیدن به حقوق واقعی سرمایه و دارایی ها و توانایی خود را سنجید. بخش آسیبرسان اینترنت ازهمین جا شروع میشود که حدود این حق شناخته شده و روشن نیست و ما فرزندان و نوجوانان خود را در حالی که ناآزموده و کارنابلد هستند به درون این اقیانوس مواج و پرخطرمیافکنیم.
الیته همه تقصیرات متوجه خانواده ها نیست زیرا نوجوانان و جوانان خارج از کنترل خانواده نیز امکان دسترسی به این اقیانوس را داشته و در کافی نت ها، مدارس، دانشگاهها و یا از طریق تلفنهای همراه می توانند به اینترنت وصل شوند. تهــــــدیدات بالقـــــــوه اینتــــــرنت :
شاید بتوان مهمترین خطرات ورود ناشیانه به دریای اینترنت را در این سرفصلها دسته بندی کرد. البته موارد دیگری هم هستند:
۱- اعتیاد به اینترنت و از دست دادن وقت در آن بدون دستاوردی روشن .
۲- اعتماد به سخنان و اطلاعات نادرست و ضعیف و از بین رفتن تدریجی قدرت استدلال و منطق .
۳- افتادن در دام هرزه نگاران وعادی شدن تدریجی انس با زشتی ها و زمینه های گناهان گوناگون
۴- کاهش روابط سازنده درون خانوادگی و انزواگزینی مضر و مشکل ساز .
۵- افتادن در دام های اقتصادی نظیر شرکتهای هرمی و شبکه های کلاهبرداری خرد و کلان .
۶- قرار گرفتن در شبکه های فسادآفرین و نادرست اعتقادی مانند شبکههای شیطان پرستی وامثال آن .
۷- بازماندن از فعالیتهای سازنده علمی، شغلی، شخصیت پروری و ورزشی .
فراهم شدن مقدمات برقراری روایط نامشروع با جنس مخالف تحت عنوان دوستی . راهـــــکارچیســــــت ؟
همتی بزرگ وهمگانی لازم است وهمه دستگاههای دستاندرکار آموزشی، اطلاع رسانی و تبلیغاتی باید به کمک خانوادهها بشتابند، اما بخش زیادی ازمراقبت برعهده خانوادهها است. شناخت نسبی خانواده ها از کار با رایانه یک ضرورت است. حتی لازم است پدر یا مادر و یا هر دو به خاطر مراقبت از فرزندشان به کلاس رایانه بروند و روش ورود به اینترنت و جستجوگری در فضای مجازی و ذخیره سازی اطلاعات را بیاموزند.
صحبت کردن با فرزندان در مورد محاسن و خطرات اینترنت هم تا حدودی کارساز است. این یعنی که به انتخاب و درک و سلامت فرزندمان احترام گذاشته و به اومی گوییم خودت می فهمی فقط خواستم من هم نکاتی را متذکر شده باشم.
از سوی دیگر باید برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان برنامه ریزی و ایجاد انگیزش نمود، بنحوی که او در این سنین فرصت زیادی برای مراجعه بی هدف به اینترنت و پرسه زنی در سایتهای بی فایده نداشته باشد. باید استعدادها وعلایق فرزندانمان را شناسایی نموده و متناسب با روحیات و علایق آنها، مدیریت زمان وعمر آنان را در دست گرفت . تهیــــــه وتنـــــظیم :فرمــــانده انتــــظامی کلانشـــــهر تبـــــریز-ســـــرهنــــــگ پاســــدار فرهنـــــــگ نــــــوروزی
ثبت دیدگاه