حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید: هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 8 صفر 1442 Friday, 25 September , 2020 تعداد دیدگاهها : 244×

سر خط اخبار

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیلی : امروز حسینی واقعی مطیع سید علی است و شهداء برای ما الگو و سرمشق هستند حیدرنیا جانشین سپاه حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام : هشت سال دفاع مقدس نماد استقامت یک ملت بود و جنگ ایران و عراق بین دو کشور نبود بلکه جنگ بین ابرقدرت ها با ایران بود و این را بدانیم که دفاع مقدس زنده کننده روحیه از خودگذشتگی و ایثار بود ضرورت اختصاص ویژه امکانات و اعتبارات به پزشکی قانونی استان تهران| بررسی ۲۴۰ هزار پرونده در طول سال حل مشکلات و کاستی‌های پزشکی قانونی مراسم گرامیداشت روز سرباز در شهرستان قرچک دانش آموزان و جوانان را با منطق شهدا بیشتر آشنا کنیم پروژه سرای محله خبرنگار قرچک با ۷۰ درصد پیشرفت در حال اجرا است توصیه‌های هلال احمر درخصوص واکسن آنفلوآنزا زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری مشخص شد آمار جمعه ۲۸ شهریور: صعود دوباره مبتلایان روزانه کرونا/ مرگ ۱۴۴ تن طی شبانه روز گذشته امام جمعه قرچک : واقعاً باید گفت شهداء شرمنده ایم ، مجلس انقلابی! منتظربرخورد انقلابی شما هستیم نشست مشترک مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران با فرماندار قرچک پروژه سرای محله شهدای مدافع حرم با ۸۰ درصد پیشرفت در حال اجرا است شانه تخم مرغ ۴۵ هزار تومانی؟ پخش زنده کلاس و ارسال درخواست لایو در شاد فراهم شد

منتقل شدن کرونا از غذا
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۰
شناسه : 110455

سید امیر محمد مرتضویان دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی – انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: ویروس کووید ۱۹ مانند سایر ویروس‌ها می‌تواند از طریق غذا هم به بدن منتقل شود.

ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش قرچک آنلاین , سید امیر محمد مرتضویان دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی – انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور ، در پاسخ به نگرانی مطرح شده مردم در سامانه ۴۰۳۰ وزارت بهداشت مبنی بر تاثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، افزود: اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و جهان به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه های پزشکی و درمانی متمرکز است.

وی با تاکید بر اینکه محصولات غذایی هم می تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذاها هنوز به طور دقیق مشخص نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق در خصوص این موضوع انجام شود تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فرآورده ها چقدر است.

مرتضویان ادامه داد: احتمال آلوده شدن ثانویه‌ انواع فرآورده‌های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از تولید به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، برطرف کنیم.

وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اگر فرآورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده شدن به ویروس کرونا کاهش می‌یابد، افزود: توصیه می‌کنیم که مردم بیشتر فرآورده های صنعتی مصرف کنند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فرآورده ها هم به دلیل پاکیزه تر بودن محیط‌های تولید و هم اعمال فرآیندهای تولید بسیار کمتر از فرآورده های سنتی و صنفی است. فرآورده‌های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فرآورده های سنتی برخوردار اند به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته بندی هستند، استفاده کنند.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: محصولات بسته بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می شوند. به همین دلیل تاکید داریم که فرآورده های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان های بسته بندی نسبت به نان‌های صنفی ایمنی بیشتری دارند اما باید بسته بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شستشو شود.

مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات تصریح کرد: تضمینی در خصوص بهداشتی بودن انواع شیرینی هایی که در مواد قنادی ها فروخته می شود وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید ۱۹ به ویژه بعد از خارج شدن از فر های شیرینی پزی وجود دارد.

وی به مباحثی که در خصوص اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از تولید و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: به طور دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه یک سری تخمین های علمی نشان می داد که احتمال غیر فعال شدن ویروس کووید ۱۹ در دمای ۶۰ الی ۶۵ درجه و در چند ثانیه وجود دارد، تصریح کرد: اما تحقیقی از مجله «لن ست» منتشر شد که نشان می دهد این ویروس در دمای ۷۵ درجه هم به مدت ۵ دقیقه مقاومت کرده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با توجه به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد. بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می تواند پاسخ گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت قرچک آنلاین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.