حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید: هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 29 صفر 1444 Sunday, 25 September , 2022 تعداد دیدگاهها : 260×

سر خط اخبار

قیمت تمام‌شده تولید یک کیلو قارچ ۸۹۰۰ تومان است/حدود ۵۰ نوع قارچ سمی وجود دارد
۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۵
شناسه : 106693

امروز نشست خبری انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی با موضوع مخاطرات مصرف قارچ‌ها وحشی و خودرو با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور و اساتید دانشگاه‌ها برگزار کرد.

ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش قرچک آنلاین; امروز نشست خبری انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی با موضوع مخاطرات مصرف قارچ‌های وحشی و خودرو  با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور و اساتید دانشگاه‌ها برگزار کرد.

محمدحسن افشار رئیس هیأت مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی در این نشست اظهار داشت: ۲ هزار نوع قارچ وجود دارد که ۶۷ نوع آن خوراکی است و بیشتر این قارچی که کشت می‌شود از نوع دکمه‌ای و صدفی است. ۱۷ نوع قارچ دکمه‌ای وجود دارد که فقط یک نوع آن خوراکی است و تشخیص آن بسیار مشکل و تنها توسط قارچ‌شناسان صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به مسمومیت هموطنان در سال گذشته از طریق قارچ، بیان کرد: طی سه ماه هر روز ۲۰ میلیارد تومان تولیدکنندگان قارچ کشور متضرر شده‌اند که کل خسارتی که به این صنعت وارد شد ۱۸۰۰ میلیارد تومان بود.

افشار گفت: قیمت تمام‌شده تولید یک کیلو قارچ ۸۹۰۰ تومان است و اگر حاشیه سود ۲۵ درصد را برای تولیدکننده در نظر بگیریم این محصول باید کیلویی ۱۲ هزار تومان درب مزرعه به فروش برسد و اکنون قیمت بازار کمتر از این میزان است و ما به خاطر این‌که تولیدکنندگان قارچ متضرر نشوند، تلاش می‌کنیم محصولاتشان را به صنایع تبدیلی منتقل کنیم.

رئیس هیأت مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی افزود: با توجه به مشکلاتی که سال گذشته برای پرورش‌دهندگان قارچ به وجود آمد، امسال قرار است بنرها، تابلوهای طراحی‌شده که حاوی هشدار به مردم است، در ابتدای جنگل‌ها، پارک‌های جنگلی و مراتع نصب شود تا مردم بدانند که قارچ‌هایی که در این رویش‌گاه‌ها وجود دارند، برای استفاده نیست و صرفا می‌توانند از تماشای آن لذت ببرند.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع مسمومیت قارچی سال گذشته در کشور انجام نشده، بیان کرد: سازمان جنگل‌ها متولی اجرای این اطلاع‌رسانی در جنگل‌ها، رویشگاه‌ها و منابع طبیعی است و متأسفانه چنین کاری را نکردند و ما مجبور شدیم امروز دست به دامن سایر مسئولان شویم. امروز هم که از آن‌ها برای شرکت در این نشست دعوت کرده بودیم، حضور نیافتند.

افشار صریح کرد: ایران با تولید حدود ۱۵۰ هزار تن جایگاه ششم جهان را در تولید قارچ دارد و پیش‌بینی می‌شود با افزایش ۳۰ هزار تن جایگاه پنجم جهان را تصاحب کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کل تولید قارچ جهان ۱۰ میلیون تن است که چین ۷ میلیون تن، آمریکا ۴۸۰ هزار تن، هلند ۳۴۰ هزار تن، لهستان ۳۰۰ هزار تن، اسپانیا ۳۰۹ هزار تن و ایران ۱۵۰هزار تن تولید می‌کند.

حسین ریاحی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه این نشست بیان کرد: در کشورهای مختلف کمتر مشکل مسمومیت قارچی وجود دارد؛ چراکه علائم هشداردهنده در رویشگاه‌ها و جنگل‌ها نصب شده است، ضمن این‌که جزواتی به مردم داده می‌شود و آن‌ها را از خطرات قارچ‌های سمی آگاه می‌سازند. همچنین پایگاه‌هایی درست شده که اگر مردم قارچی را هم چیده باشند، با مراجعه به آن پایگاه‌ها از سمی بودن یا نبودن آن راهنمایی می‌گیرند و آگاه می‌شوند.

آصف شایان عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در ادامه با انتقاد از اطلاع‌رسانی‌های ضعیف در این باره طی چند سال گذشته تاکید کرد: باید این اطلاع‌رسانی‌ها از چند سال پیش در کشور صورت می‌گرفت و اگر امروز این اطلاع‌رسانی‌ها را انجام بدهیم شاید با ۱۰ سال تاخیر انجام شده است.

عضو موسسه تحقیات گیاه‌پزشکی کشورتصریح کرد: در کشورهای دیگر نیز مسمومیت قارچی متداول و رایج است. مثلاً بر اثر مقاله منتشرشده در سال ۲۰۱۸ در آمریکا سالانه ۸ الی ۱۰ هزار نفر مسمومیت قارچی دارند. این رقم در ایتالیا، فرانسه ۶ الی ۱۰ هزار نفر و انگلیس هم اندکی کمتر از این آمار است. ولی این کشورها به دلیل اطلاع‌رسانی به موقع و فرهنگ‌سازی مناسب، آسیبی به صنعت قارچ‌شان وارد نمی‌شود.

آصف گفت: آمارهایی که در رسانه‌ها درباره مسمومیت قارچی سال گذشته اعلام شد، آمار رسمی بود. یعنی آنهایی که در بیمارستان‌ها بستری و فوت شده بودند اما واقعیت این است که در روستاها برخی به بیمارستان مراجعه نکردند بنابراین آمار غیررسمی ما در زمینه مسمومیت و فوت بیشتر از این رقم‌ها بود.

وی بیان کرد: در ایران ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ قارچ کلاهک‌دار وجود دارد و حدود ۵۰ نوع آن سمی است و ۶ نوع آن کشنده است و مشکلی که در بهار سال گذشته برای هموطنان ایجاد شد به خاطر یکی از این گونه‌های سمی بود.

عضو موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور خاطرنشان کرد: با توجه به آمارهای هواشناسی که در زمینه بارش‌ها و رطوبت وجود دارد، بهار امسال فصل پررویشی برای قارچ خواهد بود و باید دست به دست هم بدهیم تا بهار کم‌خطری داشته باشیم.

انتهای پیام/س

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت قرچک آنلاین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.