حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید: هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 5 رمضان 1444 Sunday, 26 March , 2023 تعداد دیدگاهها : 260×
صادرات نفت ایران چقدر کاهش خواهد یافت؟/ تلاش آمریکا برای جبران کسری نفت در بازار جهانی
۱۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۹:۰۸
شناسه : 95129

وبسایت «اس‌اند‌پی گلوبال پلتس» نوشت: یکی از کارشناسان برجسته موسسه UBS می‌گوید صادرات نفت ایران تا پایان ماه سپتامبر به میزان یک میلیون بشکه کاهش خواهد یافت.

ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش سرویس اجتماعی قرچک آنلاین; به نقل از مرآت، وبسایت شرکت نفتی آمریکایی «S&P Global platts» روز گذشته در گزارشی به بررسی مسائل پیرامون صادرات نفت ایران پرداخته است. در بخشی از این گزارش، دیدگاه تنی چند از کارشناسان و تحلیلگران درباره میزان کاهش صادرات نفت ایران به واسطه اعمال تحریم‌های آمریکا تبیین شده است. بر این اساس بسیاری از کارشناسان از کاهش چشمگیر صادرات نفت ایران سخن گفته‌اند.

در بخشی از این مطلب آمده است:«مطابق تحلیل‌هایS&P Global platts  در مقایسه با ماه آوریل، در ماه نوامبر ۱.۴۴ بشکه نفت ایران از بازار جهانی کاسته خواهد شد! صادرات نفت ایران در ماه آوریل ۱.۴۷ میلیون بشکه در روز بوده است. صادرات نفت در ماه نوامبر همچنین نسبت به ماه جولای ۸۷۴ هزار بشکه نفت در روز کم‌تر خواهد شد. «جو مک مونیگل» تحلیلگر ارشد انرژی در موسسه مدیریت ریسک هدجی، می‌گوید تا پایان سال جاری، صادرات نفت ایران معادل یک میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند. جیووانی استونوو از کارشناسان موسسه UBS می‌گوید صادرات یک میلیون بشکه نفت ایران در روز تا پایان ماه سپتامبر متوقف خواهد شد. علاوه بر این، در قیاس با ماه آوریل، احتمال کاهش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای صادرات نفت ایران در سه‌ماهه چهارم سال جاری وجود دارد. اد مورس، مدیر تحقیقات کالای «سیتی گروپ» نیز می‌گوید صادرات ۶۰۰ هزار تا ۱.۲ میلیون بشکه نفت ایران در روز به واسطه اعمال تحریم‌های آمریکا با مخاطرات حقوقی مواجه خواهد شد.»

علاوه بر موارد فوق، لازم بذکر است باب مک نلی، رئیس رپیدان انرژی ادوایسر نیز پیش‌بینی کرده است که به واسطه تحریم‌ها، ۶۰۰ هزار بشکه نفت از صادرات ایران کم شود. او البته درباره نحوه تعامل هند و چین با ایران ابراز تردید کرده است. این یعنی، بسیاری از تحلیلگران با هم بر سر کاهش صادرات نفت ایران اتفاق نظر دارند.

کاهش صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۲

نکته قابل توجه درباره گزارش فوق آن است که حدود یک‌چهارم از نفت ایران به کشور چین صادر می‌شود. این رقم در سال ۹۴ حدود ۱.۴۴ میلیون تن نفت و برابر ۸ هزار و ۳۰۰ بشکه نفت در روز بوده است؛ بنابراین می‌توانید حدس بزنید که کاهش ۱.۴۴ میلیون بشکه نفت در روز چه رقم عظیمی است! پیش‌تر و در سال ۲۰۱۲ نیز تحریم‌های نفتی آمریکا، صادرات نفت ایران به حدود یک میلیون بشکه در روز رسانده بود.

جالب است بدانید که میزان تولید نفت و میعانات گازی ایران، هم‌اکنون به حدود ۴ میلیون بشکه در روز می‌رسد. بیژن زنگنه در خردادماه سال ۹۶ با حضور در مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود که صادرات نفت ایران به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. ایران همچنین در سال ۲۰۱۶ به عنوان یکی از صادرکنندگان عمده نفت به هند محسوب می‌شد و حتی در صدور نفت به هند از عربستان نیز پیشی گرفته بود اما اندکی بیش از یک‌ماه قبل، هند اعلام کرد که به دلیل مشکلات مربوط به بیمه، خرید یک میلیون بشکه نفت از ایران را لغو می‌کند.

درخواست آمریکا از عربستان برای افزایش تولید نفت

آمریکا نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که قصد دارد از ذخایر استراتژیک خود نفت برداشت کند. این گزاره ضمن آن که به لحاظ روانی بر بازار نفت جهان تأثیرگذار بود، از تلاش مجدانه آمریکا برای جبران کسری نفت در بازار جهان به واسطه تحریم ایران حکایت می‌کرد. از طرفی ایالات متحده آمریکا از عربستان درخواست کرده است که تولید نفت خود را روزانه تا ۲ میلیون بشکه افزایش دهد؛ هرچند که کارشناسان معتقدند عربستان سعودی قادر نخواهد بود که روزانه ۱۲ میلیون بشکه نفت تولید کند!

اما نکته قابل تأمل این‌جاست که برخی از تحلیلگرانی که در وبسایت شرکت مذکور از آن‌ها یاد شده است، پیش‌تر دچار خطاهایی در تحلیل‌های خود شده بودند؛ کما این که جیووانی استونوو در گرماگرم اظهارنظرها درباره توافق هسته‌ای، در سال ۹۴ اعلام کرده بود که تحریم‌ها پس از همکاری ایران با آژانس لغو خواهند شد و میزان صادرات نفت ایران به دوران پیش از تحریم‌ها بازخواهد گشت. باید امیدوار باشیم که استونوو بار دیگر خطا کرده باشد!

نکته دیگر آن که اد مورس نیز که از احتمال نه‌چندان ضعیف بروز مخاطرات حقوقی بر سر راه صدور نفت ایران سخن گفته است؛ چندی قبل پیش‌بینی کرده بود که قیمت هر بشکه نفت به ۴۵ دلار سقوط خواهد کرد؛ و اگر این دو پیش‌بینی به طور همزمان تحقق پیدا کند، اقتصاد نفتی ایران با دشواری‌های تازه‌ای روبرو خواهد شد.

راهکار آمریکا برای متوقف کردن صدور نفت ایران چندان پیچیده نیست. این کشور تلاش می‌کند با اعمال فشار بر شرکت‌های بیمه‌کننده حوادث احتمالی مرتبط با نفت خریداری‌شده و لغو بیمه‌ها، خریداران را از خرید نفت ایران منصرف کند. باید دید ایران با این چالش چگونه مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت قرچک آنلاین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.