به گزارش قرچک آنلاین; غلامرضا تقوی مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی در نشست خبری مخاطرات مصرف قارچ ها ی وحشی و خودرو که امروز در انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته با مصرف قارچ های سمی ناشی از عدم آگاهی تعدادی از هموطنان ما جان خود از دست دادند.
وی افزود: این اتفاق نادری بود و تبعات آن برای کشور بیشتر بود و به اقتصاد کشور خسارت وارد کرد.
تقوی گفت: آسیبشناسی که انجام دادیم، عدم اطلاعرسانی صحیح و عدم اطلاعرسانی به موقع در پدیده مسمومیت قارچی سال گذشته کاملا مشهود بود.
وی تاکید کرد: رسانهها مطالب را به صورت حرفهای منتشر نکردند و باعث شد مردم از خوردن قارچ وحشت داشته باشند، درحالیکه این اتفاق به خاطر خوردن قارچ سمی بود و قارچ خوراکی فواید بیشماری دارد.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی با اشاره به عدم اطلاعرسانی به موقع بیان کرد: دستگاههای مختلف در یک شرایطی غافلگیر شدند و علت اینکه مسمومیت سال گذشته بازتاب بسیاری داشت به این دلیل بود که ظرفیت رسانهها و شبکههای مجازی در کشور بیش از گذشته است.
وی تصریح کرد: امسال ما تصمیم گرفتیم کار را زودتر شروع کنیم و تصمیم گرفتیم از شهریور سال گذشته طرح جلوگیری از وقوع مسمومیت را اجرایی کنیم. کارگروهی برای همافزایی پیشنهاد شده، این کارگروهها در سطح ملی و در سطح استانها تشکیل میشود و محور اصلی کار بر اساس آموزش و اطلاعرسانی است.
وی ادامه داد: تقوی خاطرنشان کرد: یک میلیون هولوگرام آماده چاپ هم وجود دارد که با هزینه انجمن قارچ روی بستههای قارچ نصب خواهد شد.
وی افزود: در طرح جلوگیری از وقوع مسمومیت قارچی ۱۶ استان به عنوان هدف قرار گرفته اند و اطلاعات و بروشورهایی به آنها ارسال خواهد شد و ضمن اینکه مکاتباتی با استانداریهای کشور انجام شده و قرار است طرح جلوگیری از وقوع مسمومیت، محیط زیست، سازمان جنگلها، هلال احمر، وزارت بهداشت، همه همکاری کنند.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی تأکید کرد: تشخیص قارچهای سمی در محل رویشگاهها امکانپذیر نیست و باید توسط آزمایشگاهها سمی بودن یا نبودن آن مشخص شود.
وی تصریح کرد: هیچ روشی برای بیخطر کردن قارچهای سمی وجود ندارد و باید اطلاعرسانی شود که ضرورتی برای ورود به رویشگاهها برای تهیه قارچ از سوی مردم وجود ندارد.
تقوی بیان کرد: اگر سال گذشته وزارت بهداشت، هلال احمر و اورژانس آمادگی لازم را داشتند، در برخی موارد یک اقدام بالینی ساده میتوانست مشکلات را حل کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در کشور ۱۵۸ هزار تن سالانه قارچ تولید میشود و سرانه مصرف آن ۱.۲ کیلوگرم است. سالانه حدود ۳۰ هزار تن قارچ به کشورهای دیگر صادر میشود.
انتهای پیام/س
ثبت دیدگاه