پس از تدوین طرح در قالب ۲۰ ماده هیات مدیره مجلس به دلیل نواقص وارده طرح را از دستور کار خارج کرد، تا از کمیسیون فرهنگی به مرکز پژوهشهای مجلس ارسال شود و پس از کند و کاوها بار دیگر در ابتدای سال ۱۴۰۰ به کمیسیون بازگردد.
آماده شدن پیشنویس اولیه طرح با موج اعتراضات و نارضایتیها از سوی برخی نمایندگان، عدهای از متخصصان این حوزه و البته به واسطه جوسازیهای مسموم رسانهای با گارد مخالف گروههایی از مردم همراه شد.
آن روزها بحث بر سر اینکه آیا این طرح در مقام عمل میتواند از فضای مجازی صیانت کرده و بدون ایجاد محدودیت و به قول عامیانه بگیر و ببند و فیلترینگ به فریاد این فریاد افسارگسیخته برسد یا خیر، از اینرو تمرکز بر موضوعاتی از این دست برخی ایرادات و اشکالات فنی و حقوقی در پیشنویس را پررنگ کرد.
در نهایت با مصوبه نمایندگان مجلس قرار شد طرح در کمیسیون ویژه طرح صیانت و نه صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد که این تصمیم خود موجی از انتقادات را روانه بهارستان کرد تا آنجا که قالیباف ۸ مرداد ۱۴۰۰ در حساب توئیتری خود نوشت «طرح در کمیسیونی از منتخبین کمیسیونها بصورت علنی و شفاف بررسی خواهد شد»
در میانه بررسی طرح و به درخواست مرکز پژوهشهای مجلس طرح بار دیگر در دی سال ۱۴۰۰ به این مرکز بازگشت، البته اعلام نظر این مرکز موج تازهای از عکسالعملها را به همراه داشت، به دنبال آن از تصویب طرح و تبدیل آن به قانون صیانت از فضای مجازی خبر داده شد.
به طوریکه برخیها اصرار کمیسیون مشترک بر تصویب طرح آن هم در شرایطی که مجلس درگیر تصویب کلیات لایحه بودجه بود را شتابزده خواندند.
طرح بار دیگر پیچ و خمهای دیگری را از سر گذراند، تا آنکه مجلس شورای اسلامی در روزهای اخیر طرح صیانت فضای مجازی را در میان هیاهوی تصویب و تردید در نامهای به شورای عالی فضای مجازی فرستاد.
وکلای مردم در خانه ملت با وجود دغدغهها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و مشکلات پیش روی خانوادهها و جوانان و نوجوانان در اقیانوس بیکران و بی در و پیکر مجازی، تنها برنامهریزی و طرحریزی در خصوص کلیات مجازی را خواستار شده و کافی دانستند.
حال جای طرح این سوال است که آیا حقیقتا نظر بهارستاننشینان در خصوص این طرح مثبت بوده و آن را نیازمند بازنگری دانستهاند، یا آنکه مجلسیها در میان طوفان اعتراضات و بهانه جوییها جانب عافیت را طلبیده و برای در امان ماندن از اعتراضات و هزینه پرداختن در این خصوص رویکرد دیگری در پیش گرفته و مانند مجالس گذشته سعی بر فرار رو به جلو در تصویب طرح صیانت از فضای مجازی مانند آنچه در طرح شفافیت آراء دیدیم را دارند.
انتهای پیام/*
ثبت دیدگاه